Har inte skrivet här sedan Adam var sjuk och de konstaterade då att det var en allergichock han fick. Men han har fått lära sig mycket bla att de som jobbar inom restaurang och gatukök ofta nonchalerar när barn vill veta vad maten innehåller. I Tisdags var sonen med en kompis och dennes familj på Nolia i Piteå. Då kompisens pappa skulle jobba i en monter så skulle grabbarna få gå runt och kika och äta själva. Adam ville äta kebab i pitabröd och frågade de som serverar vad brödet innehåller och bad om att få läsa på förpackningen själv. Får till svar att de har slängt förpackningen och de vet ej. Han ringer då till mig och jag kunde googla och ser att det är 90% att det innehåller Rågsikt som han blir dålig av. Han var ju smart som ringer och frågar innan han äter. Kontaktade Nolia via mail och de blev ej glada och skulle då gå ut med att alla som serverar mat måste veta vad den innehåller för det kan vara förenat med livsfara om man är allergisk. Vi har märkt att om Adam frågar på matställen som vi varit på så vet de ej men frågar jag eller min man så vet de helt plötsligt vad maten innehåller. Dålig stil att man gör så mot barn.

Adam har haft en kompis som övernattat och när de klev upp i morse så var kompisens öga rött och svullet och när vi åt lunch så säger Adam att det är nåt hårt i maten men det var en del av hans tand. Det var en mjölktand som skulle bort bara det att den satt fast så hårt att den sprack så vi fick en akut tid till tandläkaren så de tog bort resterna och rengjorde. Han var nervös innan men jätte glad sedan när det ej gjorde ont och tandläkaren Fabio var jätte fin med honom och pratade lugnt och berättade vad han gjorde. 


 I förrgår var det full storm och vattenståndet var högt 80 cm över normalvatten så vi åkte och tittade till båten. Första gången jag är med om att man får kliva upp ett steg när man skulle ner i Bustern.

Har även kommit igång och jobba nu efter semestern och det känns som om jag nollställt hjärnan under de 4 v som jag varit ledig. Kommer inte ihåg något. Nåja nu är man inne i det igen.