Var tvungen att ringa till försäkringskassan för att fråga om min sjukskrivning. Där möts jag av ett talsvar där man inte mindre än 4ggr ska göra ett val med knapparna på telefonen. När man väl är genom det kom jag till ett kösystem med en röst som säger - Du har plats nr 101 i kön beräknad väntetid ca 10 minuter. När jag efter 20 minuter var på plats 46 gav jag upp. Gick då in på hemsidan och tänkte att jag kan ju söka sjukpenning den vägen. men varför ska de ha typ 100 frågor bara för att att göra allt så krångligt som möjligt. Man måste fylla i alla rutor annars kommer man ej vidare i systemet. Fastnade på 1 fråga vilket datum tecknades ditt löneavtal. Det var något nytt. Hur fan ska man komma ihåg det. Jag kommer ju knappt ihåg vad jag har för årsinkomst. borde ju räcka med personuppgifter och hur länge man varit sjuk samt vad man tjänar. Alla dessa ja och nej man ska kryssa i oxå. Ex har du varit och jobbat i ett annat land (nej) Va fan de har ju kontaktuppgifterna till min arbetsgivare och Kalix ligger i Sverige så vitt jag vet. Kanske det har blivit flyttat under  natten eller!!! Har du jobbat under tiden du har varit sjuk(Nej) fyllde ju i lite tidigare att det var 100% jag varit sjuk är ju liksom samma sak. Konstaterade att många frågor är ju dubbelt och helt onödiga. Men är det krångligt för mig hur ska det då inte vara för en äldre person som kanske hör sämre då blir det svårt att ta sig genom talsvaret.

Sedan när man väl fyllt i alla knäppa uppgifter då sitter de där med en stor lotteritombola och drar. Du får pengar men inte du!

Adam har varit sjuk sedan igår började med magen och fortsatte med huvudvärk och nu har han ont i halsen. Typsikt med förkylningar så här i hösttider.

Nåja det är i alla fall Kaffets dag idag så kära kaffedrickare  njut av denna goda böna.