Man börjar ju fundera om det blir sommar i år nar man ser den mängd snö vi fått senaste dagarna. Det har kommit ytterligare 1 dm efter bilderna är tagna.


 Vi ser snart inte ut om det kommer något mer. Dessutom verkar pengarna för plogning tagit slut. Det skulle behövas isrivas samt köras bort snö och vägarna måste breddas genom att man slungar bort snön. Det är inte gjort på  hela vintern  i år. Plogning har varit bra till början på Februari men vad hände sen tog pengarna slut. Det  kommer snö fram till mitten slutet av April här uppe. Men aj aj för den som råkar klaga på plogningen på FB på Kalixdialogen. Det är alltid någon som plogar eller kör traktor eller är släkt med någon som gör det eller känner någon som gör det som tror att de är på just deras vän/anhörig som det klagas. Fast folk skriver att det är på kommunen och deras upphandling  av billigaste möjliga erbjudande från de olika  entreprenörer som kommer in med anbud. Man får det man betalar för.  De som lagt lägsta anbud kanske inte har möjlighet att hålla den standard som krävs pga att  det är en mindre  firma exempelvis. Det är ju inte chaufförerna som gör fel utan de som beordrar ut dem.

 Men på älvens is är det härligt att vara under soliga vårvinterdagar. Är ju härligt när solen värmer och dagarna blir längre.

Det går inte att beskriva vilket ljus det blir mot snön när solen skiner från en klarblå himmel. Idag är det en gårmulen dag men tur det då man sovit dåligt men i morgon så skulle  solen visst komma fram så det kanske blir en tur med skotern eller bara en sväng ut och grilla.