Har varit skönt med 4 dagars ledigt. Oskar var 2 dygn hos kompis och lanade. Annars har vi bara tagit det lugnt. I lördags hade jag migrän men vi for ändå en sväng till Haparanda för att käka lunch på MAX  och jag lyckades göre en beställning vi appen så maten var betald och klar när vi kom fram. Det systemet borde alla restauranger ha. Nisse tyckte när vi for att ta kameran med vi kan ju få se nåt kul. Näe tyckte jag har så ont i skallen orkar ej fota. När vi passerat Sangis och kom till Naturskyddsområdet vid Mjöträsk så ser jag att  det är massor med fåglar svanar, gäss, mm och mitt i ca 10 m från vägen en stor rackare nämligen en havsörn som smaskade på nåt kadaver. Svor så det osade att jag ej hade kameran med. Nåväl nästa dag så åkte vi tillbaka med kameran men inte en örn i sikte men en massa andra fina fåglar.

Som dessa :

 

Grågås som flög i par 

 En ensam liten Trana

Svanar

I måndags (annandagen) så hade vi lovat att Adam skulle få ha badkalas på Nordpoolen i Boden. Han hade önskat sig det av Oskar att han och hans polare skulle få åka bil med Oskar dit och hem samt att Oskar skulle vara med och åka i rutschbanor och tävla med dem vem som åkte fortast. Samt att vi fick stå för inträde och mat. Gamlingarna fick ta egen bil (läs gubben min och jag). Tror att de var  ganska så nöjda efter den dagen. 

Igår var jag till tandläkaren och trodde att jag skulle få göra en vanlig lagning av den tand jag bet sönder just före påsk. Men ack vad jag bedrog mig. Den var så  trasig och min rot var sned efter en olycka som barn. Han fick operera ut den och karva lös den så det blev 10 stygn i munnen och svullen och öm. Men jag överlever nog. ska tillbaka den 28/4 och dra stygnen samt att han vill ta en ny röntgen på mina rötter så han vet till  nästa gång hur de ser ut så det inte blir någon ny överraskning.