Har varit förkyld med feber sedan onsdag förra veckan och bara det gör ju att man känner sig blahaa. Nu har jag någonting som heter Bechterew vilket då triggas av att man blir sjuk eller får en infektion i kroppen. Nu känns förkylningen bättre men har värk i leder och i ländryggen som känns som om den skulle vara av. Hade feber till igår håller tummar och tår att jag är feberfri hela dagen så man kan jobba i morgon och att värken inte gör så att man helst blir sängliggande:(

För er som ej vet vad Bechterew är så klicka på länken och förkovra er gärna så kanske man får mer förståelse av omvärlden när man har sina perioder med värk.

http://www.1177.se/Norrbotten/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Bechterews-sjukdom/

Önskar att fler och fler börjar få förståelse för sjukdomar som inte alltid syns på utsidan. Lättare om man har brutit ett ben då syns det ju.

Det är inte en lek att vara mamma till en tonåring heller. Nu är min grabb väldigt datorintresserad eller rättare sagt så har det gått lite för långt. På veckorna så har vi satt en gräns på 23.30 vilket är rätt sent tycker jag men det är något vi har diskuterat fram md grabben. På helger har vi ej orkat bry oss så länge han är hemma och vi vet vad han gör. Men vi har märkt att det blir jobbigare och jobbigare att komma upp på söndag då man suttit halva eller hela natten och spelat. Nu på Söndag morgon så upptäckte vi att han suttit hela natten. När vi klev upp kl 8.00 så satt han kvar. Då sa vi att nu är det ingen ide att gå och lägga sig utan bara hålla sig vaken och gå och sova på kvällen då så at man orkar upp till skolan. Han gör precis tvärt emot går och lägger sig. Men vi var stenhårda och såg till att han klev upp igen till lunch och då fick han hålla sig vaken.

Vi tog även upp diskussionen igen om tider och vad vi kräver av honom. Det blev totalt 10 punkter som ska fungera annars så blir han av med sin månadspeng och då kan han ej spela de spel han gör idag. Det han ska göra är:

Städa sitt rum minst 1 gång/vecka och då dammsuga och vaska samt bära ut soporna.

Även plocka in disk från rummet som glas mm så fort han använt det.

Datorn ska vara avslagen senast 23.30  (03.00 på helger) och han ska vara duschad och klar senast 23.45. och i säng.

Han ska även ställa sin väckare och kliva upp själv och komma i tid till skolan.

Han ska komma direkt när vi säger att maten står på bordet.

söker han ej sommar jobb får han heller ingen månadspeng under sommaren.

Det ska vara 1 kväll/vecka där han ej sitter vid datorn mellan 17-20 utan umgås med sin bror eller familjen.

Han ska även hjälpa till när vi ber om hjälp utan att vi ska måsta bli arga eller tjata.

Ibland känner man sig som världens sämsta mamma så ens barn hela tiden måste gorma. Samtidigt finns det ju fördelar med detta datorspelande. Vi vet var han är. Han har lärt sig engleska utantill och ingen slår honom på fingrarna när det gäller tekniska prylar eller program eller vad det nu heter när det gäller dator. Tänker ej förbjuda mer om detta fungerar för jag anser att det är viktigast att skolan funkar.

Ni som säger det är ju bara plocka bort datorn eller dra modemet. Ni har förmodligen inte testat leva med en tonåring till datanörd eller hacker (löser alla koder på modemet så ingen ide med tidsbegränsning där). Med tonåring menar jag de övre tonåren 15-19 min grabb är 16 och fyller 17 till sommaren.